De studiekring Wolfert van Borssele reikt op woensdag 20 april de legpenning uit aan Sergio Herman. De leden zien Sergio Herman, met zijn onderneming(en), prestaties en economische bijdrage, als ambassadeur voor Zeeland. De studiekring Wolfert van Borssele is opgericht in 1982 door de toenmalige Burgemeester van de gemeente Borssele Drs. G.C.G. v.d. Heuvel en een aantal ondernemers en managers uit dezelfde gemeente. Periodiek wordt de legpenning van de studiekring Wolfert van Borssele uitgereikt aan een persoon die de Zeeuwse zaak waardig is.
Sergio Herman Sergio Herman (1970) erfde de liefde voor het keukenvak van zijn vader die hij jarenlang als gedreven chef aan de slag zag. Na zijn opleiding aan de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge deed Sergio werkervaring op bij een aantal Nederlandse toprestaurants. Al snel werkte hij samen met zijn vader in het populaire restaurant Oud Sluis in hartje Sluis (Zeeland). Wanneer Sergio in 1990 restaurant Oud Sluis van zijn vader overnam, schakelde hij onmiddellijk naar een hogere culinaire versnelling.